KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

__________________________________

Nasza Szkoła jest jedną z 36 szkół z terenu Gminy Miasta Łódź, która bierze udział w Projekcie "Zdalna Szkoła+ -wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej"  realizowanym przez Urząd Miasta Łodzi, dofinansowanym z Funduszy Europejskich.
___________________________________________________
Głównym celem "Czwórki" jest tworzenie warunków do wszechstronnego rozwoju Ucznia. 
Wspomagamy jego aktywność poznawczą, inspirujemy do wyrażania własnych myśli
i przeżyć oraz rozbudzamy motywację do dalszej edukacji.



NASZA SZKOŁA: 
• funkcjonuje w obecnym budynku szkoły od 1934 r. i  trzyma się bardzo dobrze,
• we wrześniu 2018 roku została oddana do użytku nowoczesna pracownia językowa utworzona w ramach Budżetu Obywatelskiego,
• w związku z reformą przekształcającą od 1 wrześia 2017r. sześcioletnią szkołę podstawową w ośmioletnią szkołę podstawową utworzono min.

• pracownię fizyczno - chemiczną,
• pracownię plastyczno - muzyczną
• pracownię matematyczno - informatyczną,
• pracownię języka polskiego i angielskiego.

• od 1 września 2018 r. realizowany jest projekt"Przyszłość z Czwórką" finansowany w ponad 91% ze środków Unii Europejskiej,
• jest zlokalizowana w centrum starego Widzewa,
• jest duża i przestronna, budynek został solidnie zbudowany z cegły, 
  z drewnianymi stropami, parkietem w każdej klasie – gwarantuje zdrowe,
  pozbawione chemii i innych szkodliwych wpływów na zdrowie człowieka,
  środowisko życia, nauki i zabawy,
• ma przestronne, kolorowe sale lekcyjne, które dzięki pracy Rodziców uczniów,zaangażowaniu nauczycieli i innych pracowników szkoły są coraz piękniejsze  -    
  w każdej z nich wyodrębniono miejsce do odpoczynku i zabawy,
• jest systematycznie modernizowana i remontowana, wymienione zostały wszystkie okna 
  w budynku, sanitariaty zostały wyremontowane i dostosowane do wieku dzieci, 
• dysponuje bazą sportową (dwie sale gimnastyczne, ogrodzone boisko szkolne, 
  część rekreacyjno - sportowa z bieżnią do skoków w dal),
• posiada dwie nowoczesne pracownie komputerowe z dostępem do internetu 
  oraz bibliotekę z czytelnią,

  • 31 sierpnia 2020r zakończyła się termomodernizacja budynku szkoły w ramach projektu:Realizacja zużycia energii-termomodernizacja obiektów edukacyjnych w Łodzi.

    Całkowita wartość inwestycji  to 2 431 527,96 zł z czego 621 206,96 zł dofinansowano ze środków Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych , pozostałą kwotę tj.1 810 321 zł  sfinansowano  z Funduszy Europejskich.

    W ramach termomodernizacji :

    -docieplona została bryła budynku

    -położono nowy dach na budynku szkoły i sali gimnastycznej

    -wymieniono  całą instalację centralnego ogrzewania

    -wymieniono oświetlenie we wszystkich pomieszczeniach szkolnych łącznie z korytarzami i klatkami schodowymi

    -wymieniono okna i dokonano przebudowy oświetlenia w dużej sali gimnastycznej.

    Ponadto: pomalowano:  dużą salę gimnastyczną , pomieszczenia administracyjne ,wszystkie korytarze oraz  sufity we  wszystkich salach lekcyjnych  i pomieszczeniach zajęć pozalekcyjnych.

    Wykonano również wiele prac podnoszących estetykę i bezpieczeństwo  osób przebywających w budynku szkoły.

    Uczniowie rok szkolny 2020/2021 rozpoczęli w pięknej nowoczesnej szkole.

  •  

    We wrześniu 2020r zakończyła się realizacja projektu "Przyszłość z Czwórką" na łączną kwotę

     962 835,76 zł z czego  818 425,67 zł została dofinansowana ze środków Unii Europejskiej.

    W ramach projektu m.in. doposażono wszystkie sale lekcyjne w multimedialny sprzęt , wymieniono komputery w pracowni informatycznej, zakupiono sprzęt do prowadzenia specjalistycznych zajęć metodą Biofeedback i Tomatis oraz wiele pomocy dydaktycznych do prowadzenia zajęć metodą eksperymentu. Szkoła obecnie jest bardzo dobrze doposażona do prowadzenia  zajęć nowoczesnymi metodami nauczania.



    ZAPEWNIAMY:
    • wysoko wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pedagogiczną, 
    • warunki do wszechstronnego rozwoju ucznia,
    • lekcje tylko od rana (pracujemy od godziny 8.00)
    • stałą opiekę pedagoga szkolnego, psychologa,
    • opiekę świetlicy szkolnej, która jest czynna od 6.30 do 17.00,
    • smaczne obiady
    • udział w programach unijnych „Program dla szkół”,
    • nieodpłatne zajęcia pozalekcyjne rozwijające zdolności 
      i zainteresowania uczniów 
    • zajęcia korekcyjno – kompensacyjne – terapia pedagogiczna,  
    • zorganizowane wyjścia do kin, teatrów, muzeum oraz wycieczki krajoznawcze 


    DO TRADYCJI NASZEJ SZKOŁY NALEŻĄ:
    • ślubowanie uczniów klas I podczas Święta Szkoły 14 października 
      oraz pasowanie na ucznia,
    • akademia z okazji Święta Odzyskania Niepodległości – 11 listopada, 
      oraz Święta Konstytucji 3 Maja,
    • klasowe wigilie,
    • szkolne jasełka
    • bale karnawałowe dla kl I-III
    • dyskoteki andrzejkowe i karnawałowe dla klas IV-VI
    • impreza „Bezpieczne ferie” dla kl I-III
    • Dzień Drzwi Otwartych
    • piknik szkolny z udziałem rodziców
    • zawody sportowe z okazji Dnia Dziecka,
    • oraz inne imprezy i akademie okolicznościowe,

    JESTEŚMY SPORTOWCAMI !
    Szkoła współpracuje z wieloma klubami sportowymi w zakresie piłki siatkowej  dziewcząt, piłki ręcznej chłopców 
    (uczniowie bezpłatnie trenują powyższe dyscypliny na terenie szkoły). 
    Nasi uczniowie odnoszą sukcesy w wielu sportowych  zawodach międzyszkolnych.  Mamy wielu mistrzów i zdobywamy wiele medali. 

    ODNOSIMY SUKCESY RÓWNIEŻ 
    w międzyszkolnych konkursach przedmiotowych